خانه مقالات هوش مصنوعي مي تواند بفهمد كه چه آهنگي را گوش مي دهيد!

هوش مصنوعي مي تواند بفهمد كه چه آهنگي را گوش مي دهيد!

هوش مصنوعي مي تواند بفهمد كه چه آهنگي را گوش مي دهيد!

 

ممکن است مثل فیلم‌های علمی تخیلی بنظر برسد، اما تجهیزاتِ ذهن خوانی از آن چیزی که مردم می‌توانند تصور کنند به واقعیت نزدیکتر هستند. یک تحقیق جدید توسط موسسه تحقیق و آموزش Dor انجام شده که در آن از ماشین رزونانس مغناطیسی (Magnetic Resonance) استفاده شده تا ذهن شرکت کنندگان را بخوانند و بفهمند که آنها به چه آهنگی گوش می‌دهند. این مطالعه که در scientific reports چاپ شده‌است، برای پیشرفت و هموارسازی مسیر تحقیقات جدیدی که در مورد بازسازی تصویرسازی شنوایی و گفتگوی درونی انجام می‌شوند، صورت داده شده. در مقیاس بالینی، این مسئله می‌تواند رابطهای کاربری کامپیوتری-مغزی را که از آنها برای برقراری ارتباط با بیماران دچار سندرم قفل‌شدگی ( وضعیتی که با وجود عدم تحرک بیمار و از دست دادن قدرت تکلم هوشیاری وی حفظ می‌شود) استفاده می‌شود، ارتقا دهد.

 

در این تحقیق، شش داوطلب چهل قطعه موسیقی کلاسیک، پاپ، راک، جاز و غیره شنیدند. در حالی‌که کامپیوتر در حال یادگیری الگوهایی بود که هرکدام از قطعات روی مغز می‌گذاشتند، اثر عصبی هر کدام از آهنگها روی مغز داوطلبان به وسیله ماشین MR ثبت شد. ویژگیهای موسیقی از جمله تونالیته، دامنه پویایی، طنین، و ریتم نیز به وسیله کامپیوتر در نظر گرفته شدند.

 

بعد از آن، محققان انتظار داشتند کامپیوتر بتواند برعکس آن را نیز انجام دهد، یعنی بر اساس فعالیت مغزی شرکت‌کنندگان، آهنگی که گوش می‌دادند را تشخیص دهد‌- تکنیکی که تحت عنوان "رمزگشایی مغزی" شناخته می‌شود. وقتی که کامپیوتر با دو گزینه مواجه می‌شد، با دقت 85 درصد می‌توانست آهنگ درست را تشخیص دهد، که در مقایسه با تحقیقات قبلی عملکرد عالی‌ای محسوب می‌شود. 

 

محققان سپس آزمون را سخت‌تر کردند. به این صورت که نه دو گزینه، بلکه ده گزینه ( یعنی نه تا غلط و یکی درست) به کامپیوتر ارائه دادند. با این سناریو، کامپیوتر در 74 درصد موارد گزینه صحیح را برگزید. 

 

در آینده، مطالعات بر روی رمزگشایی مغزی و یادگیری ماشین توانایی برقراری ارتباط را بدون در نظر گرفتن نوع زبان نوشتاری یا گفتاری محتمل می‌کند. سباستین هوفل، محقق موسسه Dor می‌گوید: "ماشینها قادر خواهند بود احساسات موسیقیایی ما را به آهنگ ترجمه کنند. " تحقیق حاصل همکاری بین محققان برزیلی و همکارانی از آلمان، هند و فنلاند است. 

 

طبق نظر هوفل، تحقیقات رمزگشایی مغزی روش‌هایی برای فهم عملکرد عصبی و تعامل با آن به وسیله هوش مصنوعی ارائه می‌دهد. در آینده، او انتظار دارد به این پرسش پاسخ دهد که چه خصوصیت موسیقیایی باعث می‌شود بعضی از مردم یک آهنگ را دوست داشته باشند و بعضی دیگر خیر؟ آیا مغز ما آداپته شده است تا بعضی از انواع موسیقی را ترجیح دهد؟

http://neurosciencenews.com/music-brain-ai-8423/